DARY PODLASIA JAGODY GOJI 200G
towar niedostępny
Opis
ASTOSOWANIE: Jagody goji
smakują podobnie jak żurawina, jednak są od mniej słodkie i bardziej cierpkie.
Dodatkowo mają w sobie nutę smaku pomidorowego i ziołowego. Jagody goji można
spożywać tak, jak rodzynki lub inne suszone owoce, czyli na surowo. Bogaty skład
i smak oraz błonnik, które zawierają jagody goji mogą zapewnić większe uczucie
sytości bez większych wyrzeczeń. Po ich zjedzeniu poziom cukru nie wzrasta
gwałtownie, co się zdarza w przypadku innych owoców. Jagody goji mogą być
stosowane jako przekąska między posiłkami lub po treningu. Jagody goji to
również dobre źródło błonnika, który usprawnia pracę układu trawiennego, dlatego
owoce kolcowoju są polecaną przekąską dla osób cierpiących na zaparcia
i odchudzających się. Jagody goji mogą mieć udział we wspomaganiu systemu
odpornościowego, co jest zasługą polisacharydów, które ułatwiają
zasiedlanie jelit przez korzystną dla odporności florę bakteryjną. Kwasy
tłuszczowe i polisacharydy zawarte w jagodach mogą stymulować produkcję kolagenu
i zatrzymywać wilgoć, co w rezultacie wpływa korzystnie na stan naszej skóry. W
medycynie chińskiej od tysięcy lat polecało się ten rodzaj jagody, aby poprawić
wzrok.
SPOSÓB
PODANIA: Jagody goji można jeść w postaci świeżej, ale
suszone smakują równie dobrze. Można je dodawać do musli, kompotów, sałatek,
zup, potraw z ryżu, ciast i innych deserów. Owoce te są składnikami ziołowych i
owocowych herbat.Nie powinno się spożywać więcej niż 5-12 g suszonych jagód goji
dziennie.
FORMA PAKOWANIA: Surowiec jest pakowany ręcznie oraz sprzedawany w estetycznych torebkach, które posiadają atest na przechowywanie żywności.