TORAF FASOLA MUNG NA KIEŁKI 50G
towar niedostępny
Opis
FASOLA MUNG NASIONA NA KIEŁKI 50g - TORAF
Fasola Mung króluje wśród wszystkich kiełków ze względu na smak i wartości odżywcze. Jej kiełki są bardzo smaczne,chrupiące, smakiem przypominają świeży, młody groszek.
Świetnie nadają się do wszelkich potraw kuchni azjatyckiej z dodatkiem curry,można je dodawać do wszelkiego rodzaju sałatek, makaronów, ryżu, zapiekanek i jarzyn. zarówno na ciepło jak i na zimno.
To bogate źródło składników mineralnych i witamin (wit. E, B2, B1, B6, B3) i łatwo przyswajalnego białka. Kiełki fasoli Mung obniżają również poziom „złego" cholesterolu.
Uprawa kiełków w kiełkownicy TORAF:
- Produkcja kiełków w domu przy użyciu kiełkownicy TORAF jest bardzo prosta. Proszę postępować zgodnie z instrukcją obsługi. Kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-6 dni.
- Kiełkownica umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków.
Inną metodą produkcji kiełków jest produkcja kiełków w słoiku. W tym celu należy wypłukać nasiona następnie przesypać do wcześniej wyparzonego naczynia i zalać przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez kilka godzin, potem wodę zlać, a nasiona wypłukać, naczynie nakryć gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe (18-22°C), nie nasłonecznione miejsce. W tym czasie kiełki należy przepłukiwać 2 razy dziennie wodą. Kiełki są gotowe do spożycia przy długości ok. 3-5 cm, po 3-6 dniach
- Firma: TORAF
- Rodzaj nasion: FASOLA Mung
- Waga: 50g