OSTROVIT MIÓD WIELOKWIATOWY 500G
towar niedostępny
Opis
Charakterystyka miodu wielokwiatowego
Barwa miodu wielokwiatowego OstroVit waha się od jasnokremowej do herbacianej, po skrystalizowaniu od jasnożółtej do ciemnobrązowej. Miód ma konsystencję gęstej cieczy w formie płynnej, a po skrystalizowaniu - średnioziarnistą. Krystalizacja trwa nawet do kilku miesięcy po otwarciu, więc jest to miód, który długo zachowuje swoją płynną formę.
Miód nektarowy wielokwiatowy jest wysokoenergetyczny ze względu na skład, w którym znajdziemy głównie węglowodany proste: glukozę i fruktozę. Dzięki temu idealnie sprawdzi się w przypadku zawodników lub osób intensywnie ćwiczących, które potrzebują źródła łatwostrawnych cukrów prostych podczas lub po treningu, a także dla pracowników umysłowych szukających zdrowego zastrzyku energii dla swojego mózgu.
Właściwości:
Miód wielokwiatowy jest bogaty w witaminy, m.in. C, A, PP, B2, B6 i B2, oraz minerały takie jak magnez, fosfor, potas, molibden, wapń, żelazo, czy krzem. Ich ilość jest zależna od danego zbioru tak jak wszystkie pozostałe właściwości tego miodu, a nawet smak. Wiosenne zbiory będą bardziej delikatne w smaku, podczas gdy zbiory z późnego lata i jesieni bardziej wyraziste i ostre.
Niepodważalne jest jednak to, że włączenie naturalnego miodu wielokwiatowego do codziennej diety jest korzystne dla naszego organizmu. Bez względu na to, czy jesteś obecnie w okresie budowania mięśni, czy też pragniesz pozbyć się zbędnej tkanki tłuszczowej, dołącz miód wielokwiatowy do swojego jadłospisu, a z pewnością z tego skorzystasz. Ten typ miodu:
- Poprawia krążenie krwi
- Wspomaga trawienie
- Uspokaja, pomaga w szybszym zasypianiu
- Jest wspaniałym źródłem energii dla ciała i umysłu
Najważniejsze cechy naszego miodu:
- W 100% NATURALNY - Miód wielokwiatowy OstroVit nie zawiera konserwantów, wypełniaczy oraz żadnych dodatków i pochodzi w całości z natury.
- BAJECZNIE SMACZNY - Wypełni Twoje życie i potrawy naturalną słodkością płynącą z najwyższej jakości surowca, na którą możesz sobie pozwolić.
- NIEODŁĄCZNY KAŻDEGO DNIA - Sprawdzi się przy każdym posiłku, np. z owsianką na śniadanie lub jako składnik naturalnego izotoniku pitego podczas intensywnego treningu.
- BEZPIECZNE OPAKOWANIE - Szklany słoik, w którym umieściliśmy nasz miód zapewnia mu długotrwałą świeżość bez nadmiernej krystalizacji.
Krystalizacja miodu:
Miód ma konsystencję gęstej cieczy w formie płynnej, a po skrystalizowaniu - średnioziarnistą. Krystalizacja trwa nawet do kilku miesięcy po otwarciu, więc jest to miód, który długo zachowuje swoją płynną formę. Krystalizacja miodu to zjawisko naturalne, nie ma ona wpływu na jakość i właściwości produktu.
Spożywać w zależności od zapotrzebowania.
Krystalizacja miodu jest procesem naturalnym, nie stanowi wady produktu. Nie spożywać w przypadku uczulenia na produkt. Produkt nie powinien być spożywany przez dzieci poniżej 12 miesiąca życia. Spożycie zgodnie z zasadami diety zrównoważonej, zróżnicowanej, dostosowanej do wieku konsumenta.
Składniki
Miód nektarowy wielokwiatowy.
Kraj pochodzenia: Polska
Wartość odżywcza
Wartości odżywcze | Na 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1352 kJ/318 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 79 g |
- w tym cukry | 77 g |
Białko | < 0.5 g |
Sól | 0 g |