ALINESS BETAINE HCL PEPSINE 650/150 100KAPS
towar niedostępny
Opis
Betaine HCL, Pepsyna 650/150 mg x 100 kapsułek
Suplement diety
Betaina
650 mg
Pepsyna 150 mg
-
Składniki
1 kapsułka (porcja dzienna)
Chlorowodorek Betainy
Pepsyna 1:3000 MDP
650 mg150 mg
Składniki: Chlorowodorek Betainy, Pepsyna 1:3000 MDP, substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza.
Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia:1 kapsułka podczas posiłku.
Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej
diety.
Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy
tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu. Nie należy
przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu
dnia.
Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed wilgocią.
Pepsyna-
proteolityczny enzym soku żołądkowego, powstający z wytwarzanego w błonie
śluzowej żołądka pepsynogenu. Reakcja ta zachodzi tylko w kwaśnym
środowisku.
Pepsyna użyta w produkcie jest produkowana na terenie Unii
Europejskiej, a dokładnie Wielkiej Brytanii.
Betaina
- przyczynia się do prawidłowego metabolizmu homocysteiny.
Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 1,5 g. betainy dziennie. Źródłem betainy są także kiełki pszenicy czy buraki.
Betaina, czyli trimetyloglicyna, po raz pierwszy została odkryta
w burakach cukrowych, i to właśnie jej nazwa pochodzi od łacińskiej nazwy
(Beta Vulgaris).
Jest to związek chemiczny
o charakterze organicznym, który zalicza się do wielkiej grupy betain. TMG jest
pochodną glicyny – najprostszego aminokwasu białkowego, wpisującego się do grona
20 standardowych aminokwasów proteinowych. Jej postać to biały, krystaliczny
proszek o temperaturze topnienia około 240oC, nietoksyczny nawet w wysokich
stężeniach, doskonale rozpuszczalny w wodzie, a w żołądku przypomina działanie
kwasu solnego (HCL).
Kwas solny (HCL) w żołądku jest naturalnie wytwarzany i
wykorzystywany do trawienia pokarmów, o ile żołądek pracuje
prawidłowo.
Kwas solny to jeden z najważniejszych czynników, które decydują o tym ile nasz organizm przyswoi składników odżywczych z jedzenia, które spożywamy każdego dnia.