Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Orlen Paczka) już od 99,00 zł.

ETJA OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW 50ML

4122_4540
  • promocja
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 14,31 zł

Cena regularna: 15,90 zł

14.31
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 15,90 zł
ilość szt.

towar niedostępny

Ocena: 0
Producent: ETJA

Opis

MIGDAŁOWIEC POSPOLITY /Amygdalus Communis/

Wieloletni krzew lub drzewo o wysokości do 10 metrów żyjące więcej niż 2 lata i wielokrotnie w tym czasie wytwarzający nasiona. Należy do rodziny różowatych i pochodzi z Azji Środkowej. Uprawiany głównie w okolicach Morza Śródziemnego: Włochy, Hiszpania, Turcja, Francja, a także na zachodnim wybrzeżu USA w Kalifornii. Owocem jest podłużny spłaszczony pestkowiec w kruchej skorupce o długości kilku centymetrów. Po wyschnięciu owoce noszą nazwę migdałów, które w handlu są sprzedawane jako bakalie. W przemyśle kosmetycznym wytwarzany jest z nich olej migdałowy, który jest składnikiem wielu kremów, mleczek i lotionów.

NATURALNY OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW /Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil/

Olej uzyskiwany w procesie tłoczenia na zimno słodkich migdałów i poddawany późniejszemu procesowi częściowej rafinacji. Bardzo lekki i łagodny olej zawierający wiele nienasyconych kwasów tłuszczowych, proteiny oraz witaminy A, B1, B2, B6 i D. To naturalne rozwiązanie problemu każdego typu skóry oraz cery, szczególnie wrażliwej, suchej oraz dojrzałej. Doskonale tolerowany i wchłaniany przez skórę, dobrze rozprowadzony nie daje efektu tłustości. Olej migdałowy jest stosowany przy stanach zapalnych skóry, podrażnieniach, egzemach i łuszczycy.

Olej ze Słodkich Migdałów oferowany przez firmę ETJA jest w 100% naturalny. Produkt przebadany dermatologicznie.

SPOSÓB UŻYCIA

w czystej postaci bezpośrednio na skórę

polecany do demakijażu

idealna baza do rozcieńczania naturalnych olejków eterycznych i innych olejów bazowych

dodatek do kremów, balsamów, mleczek

naturalna odżywka do włosów - zmiękcza, nawilża i poprawia blask wysuszonych włosów. Wcierając olej migdałowy w końcówki, uchroni włosy przed chlorem, słońcem i wodą

produkcja mydła - Olej ze słodkich migdałów łatwo się zmydla. Wykorzystywany w produkcji mydła tworzy miłą, lekką pianę

masaż wybranych partii ciała

kąpiel - dodanie niewielkiej ilości (8-10 ml) do wanny z ciepłą wodą, delikatnie nawilży i ujędrni skórę

PRZECHOWYWANIE

Zawsze po użyciu zamykać korkiem pompkę dozującą i starać się przechowywać w chłodnym miejscu.

POCHODZENIE

Włochy

Olej kosmetyczny Etja jest produktem naturalnym. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl