PROBIOBALANCE SACCHAROMYCES BOULARDI 5MLD 30KAPS
towar niedostępny
Opis
ProbioBalance by Aliness®
Saccharomyces
Boulardii
30
kapsułek Vege
Suplement diety
*Utrzymanie prawidłowego funkcjonowania jelit
Składniki |
1 kapsułka |
2 kapsułki (porcja dzienna) |
Prebiotyk - Polisacharyd Fibregum™ Bio LAW (aw<0,2%) |
100 mg |
200 mg |
Babka Lancetowata - ekstrakt (Plantago Lanceolata) |
20 mg |
40 mg |
BIOOTIC™ Saccharomyces Bualardi (S. cerevisiae) |
5*109 cells (250 mg) |
10*109 cells |
(1*109 cells=1 miliard)
Składniki: Fibregum™ Bio LAW (aktywność wodna <0,2%), Babka Lancetowata - ekstrakt (Plantago Lanceolata), Saccharomyces Boulardii DBVPG 6763 (BIOOTIC™ - S. cerevisiae), otoczka kapsułki
(hydroksypropylometyloceluloza).
*Babka Lancetowata przyczynia się do utrzymania normalnego funkcjonowania jelit
ProbioBalance by Aliness® Saccharomyces Boulardii BIOOTIC™ (S. cerevisiae) DBVPG 6763 to szczep drożdżaków w opatentowanej postaci BIOOTIC™. Produkt jest biorównoważny z popularnym produktem na rynku zawierającym Saccharomyces Bualardi.
Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu: 1-2 kapsułki dziennie podczas posiłku.
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Suplement diety ProbioBalance by Aliness® Saccharomyces Boulardii BIOOTIC™ (S. cerevisiae) DBVPG 6763 zawiera 5 miliardów drożdżaków w każdej kapsułce.
Warunki przechowywania: Produkt może być przechowywany w warunkach pokojowych.
Chłodzenie wydłuży okres przydatności do spożycia. Należy unikać temperatur powyżej 25 °C.
Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
W celu zapewnienia najwyższej jakości produktu przez cały okres daty jego ważności, na etapie produkcyjnym, dodawane jest 20% naddatku technologicznego czyli ok. 20% więcej bakterii do każdej kapsułki.
Dedykowana seria produktów:
ProbioBALANCE to rewolucyjna i kompleksowa seria 10 produktów probiotycznych o specjalnie wyselekcjonowanych szczepach bakterii, dedykowanych do różnych grup wiekowych, wspomagająca prawidłowe funkcjonowanie jelit. Produkty zostały opracowane przez polskich i włoskich technologów.
Bakterie
mikrokapsułkowane:
Opatentowana technologia MICROENCAPSULACJI to
podwójna warstwa lipidowa otaczająca komórkę bakteryjną. Tak rewolucyjne
rozwiązanie gwarantuje prawie 100 % przeżywalności bakterii przy przejściu przez
żołądek/dwunastnicę. Bakterie mikrokapsułkowane są kilka razy mocniejsze
niż liofilizaty, dlatego wystarczy 5 razy mniej bakterii, żeby uzyskać taki sam
stopień kolonizacji w jelita.
Niska aktywność wodna (aw):
Bakterie
probiotyczne są bardzo wrażliwe na środowisko wodne. Producenci często stosują,
jako wypełnienie różnego rodzaju błonniki czy też inulinę. Ich środowisko nie
jest korzystne dla bakterii, ponieważ ich aktywność wodna jest powyżej
<0,2.
Aktywność
wodna nośnika ma w przypadku probiotyków kolosalne znaczenie. To nośnik ma
najbliższy kontakt z bakteriami przez cały czas. Jeżeli aktywność wodna jest
powyżej aw>0,2 to enzymy zawarte w bakteriach zaczynają się aktywować
doprowadzając do ich umierania.
Jeżeli nie stosujemy nośnika o
odpowiedniej aktywności wodnej to różne zabezpieczenia stosowane przez firmy jak
kapsułki celulozowe, DerrCaps czy nawet blistry alu-alu na niewiele się
zdadzą.
Produkty
ProbioBALANCE jako pierwsze na świecie zawierają innowacyjny PREBIOTYK – złożony
polisacharyd (dietetyczny błonnik rozpuszczalny) Fibregum™ Bio Law (posiada
certyfikat organic/BIO) o aktywności wodnej poniżej aw<0,2 czyli bezpiecznej
dla bakterii. Enzymy w bakteriach przy tak niskiej aktywności wodnej nie
wpływają na metabolizm bakterii.
Dodatkowo
Fibregum™ jest doskonałym prebiotykiem o dużo lepszym działaniu niż inulina. W
przeciwieństwie do inuliny Fibregum™ jest dużym polisacharydem jest on
fermentowany przez bakterie wolniej (ma wydłużony czas fermentacji) bez gazów,
wzdęć jak to ma miejsce przy inulinie.
Butelki
ze szkła fioletowego (Violet Glass):
Szkło
fioletowe działa jak naturalny filtr, który chroni przed światłem słonecznym i
poprawia jakość wrażliwych substancji. Szkło fioletowe blokuje pełne spektrum
światła widzialnego za wyjątkiem części fioletowej. To unikalne połączenie
zapewnia optymalną ochronę przed procesami starzenia i utleniania szczególnie
wrażliwych substancji. Ochrona bakterii szkłem fioletowym jest rewolucyjnym
sposobem zapewnienia wysokiej jakości produktu ProbioBalance.
Poniżej
przedstawiamy badanie pokazujące różnice w przechowywaniu substancji. Zalecamy
zachowanie naszych butelek i wykorzystanie ich w kuchni do przechowywania ziół,
nasion czy leków.
Test przechowywania szczypiorku przez okres 2 miesięcy.
Test przechowywania pomidorka „Cherry” przez okres 7 miesięcy.
Liczne
badania kliniczne:
Wszystkie
szczepy zawarte w ProbioBALANCE posiadają liczne, udokumentowane badania
kliniczne oraz technologiczne: