Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Orlen Paczka) już od 99,00 zł.

DELIFOOD PRZYPRAWA DO ZIEMNIAKÓW I FRYTEK 250G

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 8,90 zł 8.90
ilość szt.

towar niedostępny

Ocena: 0
Producent: VIVIO

Opis

PRZYPRAWA DO ZIEMNIAKÓW I FRYTEK 250G

Ziemniaki to jedne z najczęściej spożywanych warzyw w Polsce. Nic w tym dziwnego, albowiem są one nie tylko smaczne, ale także pełne zdrowia. Znajdziemy w nich zestaw cennych witamin, jak również spore ilości niezbędnych minerałów, w tym potasu. Dlatego też, bez przeszkód mogą stanowić element zrównoważonej diety. Wystarczy, że przygotujemy je w odpowiedni sposób. Zamiast tłustego sosu lub dużej ilości masła, warto przyprawić ziemniaki aromatycznym zestawem ziół. Dzięki temu, wyróżniać się będą doskonałym smakiem. Przyprawa do ziemniaków pieczonych marki DeliFOOD to unikalna mieszanka, która stworzona została z myślą o wszystkich miłośnikach pyrek. Znajdują się w niej wyłącznie naturalne składniki, które sprawiają, że możemy cieszyć się dobrym zdrowiem i samopoczuciem.

Przyprawa do ziemniaków z grilla – skład i najważniejsze wartości odżywcze

Przyprawa do ziemniaków to wyjątkowy produkt marki DeliFOOD, którego formuła została oparta wyłącznie o składniki naturalnego pochodzenia. Dlatego też, w niniejszej mieszance nie znajdziemy zbędnych barwników, konserwantów, czy wypełniaczy smaku. Przyprawa do ziemniaków wyróżnia się niepowtarzalnym zestawem ziół, które świetnie sprawdzą się zarówno podczas przygotowywania pieczonych ziemniaków, jak i frytek warzywnych. A jakie składniki znajdziemy w przyprawie do ziemniaków marki DeliFOOD?

Po pierwsze: KOPER (fenkuł) – to jedno z tych ziół, które chyba najbardziej kojarzy nam się z pysznymi ziemniakami. Dlatego też, nie mogło zabraknąć go w naszej mieszance. Koper już od wielu pokoleń stosowany jest w polskiej kuchni. Warto jednak wiedzieć, że tak naprawdę pochodzi on z regionu Morza Śródziemnego. Niniejsze zioło jest niezwykle aromatyczne. Wszystko to za sprawą zawartych w nim olejków lotnych. Ponadto, koper jest w stanie dostarczyć do naszego organizmu cenne przeciwutleniacze. Co ciekawe, właściwości fenkułu doceniane były już w czasach starożytnych. A pierwsze wzmianki na jego temat odnalezione zostały na egipskich papirusach.

Po drugie: GAŁKA MUSZKATOŁOWA – jest przyprawą o charakterystycznym, korzennym smaku. W naturalnych warunkach występuje ona na terenie Wysp Karaibskich, Malezji oraz Sri Lanki. To właśnie tam gałka muszkatołowa zajmuje niezwykle ważne miejsce w dziedzinie ziołolecznictwa. Nic w tym dziwnego, albowiem znajdziemy w jej składzie aż 16% prozdrowotnych olejków eterycznych. Co ciekawe, gałka muszkatołowa jest także świetnym źródłem witamin z grupy B oraz niektórych minerałów, w tym magnezu, żelaza oraz cynku.

Po trzecie: CZOSNEK – bez którego trudno jest nam wyobrazić sobie smak pieczonych ziemniaków. Chociaż na polskie stoły trafił dopiero w średniowieczu, dzisiaj stanowi niezastąpiony element tradycyjnej kuchni. Warto jednak wiedzieć, że czosnek, oprócz charakterystycznego smaku, zawiera w swoim składzie także zestaw cennych składników odżywczych. Wśród nich na szczególną uwagę zasługują fitosterole oraz flawonoidy. Nie należy zapominać także o tym, że czosnek jest doskonałym źródłem witamin i minerałów, które wykazują wysoce pozytywny wpływ na nasze zdrowie.

Po czwarte: KOLENDRA – pochodząca z regionu Morza Śródziemnego oraz krajów Bliskiego Wschodu. Niniejsza roślina na szeroką skalę wykorzystywana jest w kuchniach całego świata. Nic w tym dziwnego, albowiem odznacza się ona łagodnym smakiem i przyjemnym aromatem. Co ciekawe, kolendra jest nie tylko smaczna, ale także niezwykle zdrowa. Znajdziemy w niej cenne olejki eteryczne oraz przeciwutleniacze. Dlatego też, bez przeszkód można wprowadzić ją do zdrowej diety pełnej warzyw i świeżych ziół.

Po piąte: PIETRUSZKA – jedno z najczęściej stosowanych warzyw w polskich kuchni. Zarówno jej natka, jak i korzeń odznaczają się doskonałym smakiem, który świetnie komponuje się zarówno z daniami mięsnymi, jak i daniami kuchni wegańskiej. Pietruszka, podobnie jak kolendra, jest doskonałą skarbnicą cennych dla zdrowia składników odżywczych. Znajdziemy w niej przede wszystkim spore ilości żelaza oraz witaminy C.

Po szóste: KMINEK – należący do rodziny selerowatych. Roślina ta w naturalnych warunkach występuje na terenie Europy, Azji oraz Afryki Północnej. Co ciekawe, liczne uprawy kminku możemy spotkać także na terenie naszego kraju. Kminek od wielu pokoleń zajmuje ważne miejsce zarówno w tradycyjnej kuchni polskiej, jak i współczesnej fitoterapii. Kminek jest dobrym źródłem olejków eterycznych, jak również flawonoidów, kumaryn i związków białkowych. Znajdziemy w nim również spore ilości witaminy A.

Po siódme: PAPRYKA OSTRA – charakterystyczna dla dań pochodzących z regionu Ameryki Południowej. Jej pikantny smak w zaledwie kilka chwil jest w stanie odmienić charakter przygotowywanych przez nas potraw. Warto również wiedzieć, że papryka ostra jest niezastąpionym źródłem kapsaicyny – przeciwutleniacza, który wykazuje wysoce pozytywny wpływ zarówno na nasze zdrowie, jak i szczupły wygląd sylwetki.

Po ósme: KOZIERADKA – roślina jednoroczna zaliczana do rodziny bobowatych. Zarówno w kuchni, jak i ziołolecznictwie wykorzystywane są przede wszystkim jej aromatyczne nasiona. Są one skarbnicą cennych składników odżywczych, w tym witamin i minerałów. W nasionach kozieradki znajdziemy między innymi: witaminę A, witaminy z grupy B, witaminę C, potas, fosfor, magnez, wapń i żelazo.

Po dziewiąte: LIŚĆ LAUROWY – niezastąpiony składnik wszystkich zup. Warto wiedzieć, że te aromatyczne liście są także wartościowym źródłem składników o właściwościach pielęgnacyjnych. Dlatego też, liście laurowe wykorzystywane są nie tylko w przemyśle spożywczym i farmaceutycznym, ale także kosmetycznym.

Po dziesiąte: KURKUMA – stanowiąca naturalny barwnik przyprawy do ziemniaków marki DeliFOOD. Niniejsza przyprawa korzenna od wieków zajmuje ważne miejsce w kuchni Indyjskiej. Co ciekawe, ze względu na wysoką zawartość przeciwutleniaczy, zaliczana jest ona również do prestiżowej grupy produktów „super-foods”.

Stosowanie

Za sprawą wyjątkowego smaku, przyprawę do ziemniaków możemy wykorzystać w naszej kuchni na wiele różnych sposobów:

  • Po pierwsze: Przyprawa do ziemniaków świetnie sprawdzi się podczas przygotowywania smacznej pasty kanapkowej na bazie pieczonych warzyw;
  • Po drugie: Bez przeszkód można dodać ją do zup oraz sosów;
  • Po trzecie: Przyprawa ta doskonale sprawdzi się podczas przyrządzania frytek warzywnych i pieczonych ziemniaków;
  • Po czwarte: Wystarczy odrobina oliwy z oliwek, aby w kilka chwil zamienić przyprawę do ziemniaków w doskonały sos kanapkowy.

Skład

sól, koper, kukurydza, cukier, cebula, gałka muszkatołowa, pieprz czarny, czosnek, papryka zielona, kolendra, pietruszka, kminek, papryka ostra, kozieradka, liść laurowy, kurkuma, barwnik naturalny - ekstrakt kurkumy


 


Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl