FIT CIASTECZKA ZBOŻOWE Z MORELĄ BEZ CUKRU 6*4
towar niedostępny
Opis
Ciasteczka zbożowe FIT z morelą bez dodatku cukru są chrupiące, smaczne i mocno owocowe. Słodkie, choć to ciastka bez cukru dodanego, za to pełne suszonych owoców. Zawierają naturalnie występujące cukry. Odżywcze, choć to ciastka! Są źródłem tiaminy, fosforu i manganu. Sycące, choć to słodycze. Zawierają pełnoziarniste płatki owsiane i wyróżniają się wysoką zawartością błonnika. FIT to zdrowe ciastka – zawierają mangan, który przyczynia się do utrzymania zdrowych kości i prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym*. Wypiekane jak u mamy – starannie i bez dodatku oleju palmowego. Nasze ciasteczka zbożowe to słodka przyjemność dla wszystkich, którzy chcą być FIT.
- pełne ziarno owsa – 26%
- suszone owoce – 21%
- bez oleju palmowego
- bez cukru dodanego
- naturalne źródło tiaminy, manganu i fosforu
- wysoka zawartość błonnika
- w składzie inulina – naturalny prebiotyk
FIT ciasteczka zbożowe wspaniale smakują solo. Świetne do kawy i do herbaty, oraz jako pożywna przekąska: w domu, w pracy, w podróży. Z jogurtem i owocami stworzą smaczny posiłek fit.
* Już jedna porcja (50 g) ciasteczek zbożowych FIT z morelą spożywana regularnie w ramach zbilansowanej diety i zdrowego trybu życia pomaga uzyskać ten efekt zdrowotny.
SKŁADNIKI:
Mąka pszenna, pełnoziarniste płatki owsiane 26%, owoce suszone 21% (rodzynki :rodzynki, olej kokosowy; daktyle: daktyle, mąka ryżowa; brzoskwinia, morela 2%), olej słonecznikowy, inulina, skoncentrowany sok jabłkowy, substancja spulchniająca: węglany sodu (soda oczyszczona); oleje roślinne (bawełniany lub rzepakowy lub słonecznikowy), aromat.
Może zawierać orzechy, mleko i soję.
Masa: 300g (6x50g)
Wartość odżywcza w 100 g produktu | ||
Wartość energetyczna | 1821 kJ / 435kcal | |
Tłuszcz |
17 g | |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,1 g | |
Węglowodany | 58 g | |
- w tym cukry | 20 g | |
Błonnik | 10g | |
Białko | 7,4 g | |
Sól | 0,48 g | |
WITAMINY | ||
Tiamina | 0,18 mg (16%) | |
SKŁADNIKI MINERALNE | ||
Fosfor | 156 mg (41%)* | |
Cynk | 1,7 (17%)* | |
Mangan | 1,4 mg (68%)* |
*RWS-Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej.