MIÓD MANUKA MGO 250+ 250G
towar niedostępny
Opis
Miody Manuka zawierają aktywny składnik (uzyskiwany w procesie wytwarzania przez pszczoły miodu z nektaru zebranego z kwiatów krzewu Manuka rosnącego w Nowej Zelandii): methylglyoxal (MGO), który jest odpowiedzialny za właściwości antybakteryjne miodu. Składnik ten jest obecny we wszystkich miodach, jednak występuje na ogół w ilości 0- 10mg/kg, natomiast w miodach Manuka osiąga stężenie 100- 1000mg/kg.
Miód Manuka wyjątkowo korzystnie wpływa na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego, wspomaga działanie układu odpornościowego, dobrze wpływa na kondycję skóry.
MGO 250+ oznacza, że kilogram miodu zawiera co najmniej 250mg methylglyoxalu.
Miód Manuka spożywa się jak każdy inny miód: bezpośrednio lub jako słodzik do napojów, deserów, wypieków